Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


 Hit – Remény – Szeretet!

Hit:Meg kell vizsgálni magadban, hogy miben hiszel és azon az úton kell elindulnod. Mi az, amit érzel, mi az, amit szeretetből tudnál csinálni. A hitre addig van szükséged még el nem éred azt, amiben hiszel. Ezután a hit átalakul, mert mikor már hiszel valamiben és hitednek megfelelően cselekszel, akkor már te magad vagy a hit. Tehát már nem hiszel benne, hanem tudod, hogy te vagy.

Remény:Isten a szabad akaratot azért adta nekünk, mert „reménykedett” benne, hogy visszatérünk hozzá. A remény kapuja mindenki előtt nyitva áll csak rajtad múlik, belépsz-e rajta.

Szeretet:Ha beléptél már nem remény vagy Isten szemében, te vagy a reménység, mert átléptél a kapun. Már egy „halvány reménység vagy”.
Ebből úgy lesz szeretet, hogy ennek a halvány reménységnek a fényét kell erősíteni, tehát ahogy teljesedsz ki önmagadban, úgy egyre fényesebb leszel és ezt már Isten is észreveszi. A kiteljesedés – szeretetteljesség, az, ami fénylik benned.
Ennek a fénye vakítóan fehér. Már nem fogsz a sötétben tapogatózni.
Amerre jársz, mindenütt világítani fogsz. Ez az, amire Isten vár.
Mi fogjuk megvilágítani a Földet!
Mondjuk ki együtt, legyen világosság végre! 

2010.01.18  13:20
Chris
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Ezofiú a klubból:D!

(Roby, 2010.03.16 20:12)

Kriszti tisztán és világosan érthető a feltétel nélküli szeretetről szóló tanításod de... azok alá nem lehet irni kommentet.. csak ide!:D Nagyon jó ez egyébként... annyi minden világosabb... nem bántam meg hogy megismertelek és ezt az egész ezo klubbot!
millió puszi neked... Tamásnak is Gerinekis és a csajoknak meg még ölelés is nem csak pusy!!:D

Újhely zrínyi tizenhat:D

(Roby, 2010.03.03 19:25)

Kriszti.. elképesztően jó ez az oldal... viszont ez a rész tetszik a legjobban. Tudod én mindeddig szorosan a hitem korlátai között éltem. Mikor megláttam e három szót eszembe jutott egy ige... "Most azért megmarad a hit a remény a szeretet e három ezek közül pedig a legnagyobb a szeretet!" (1Kor 13.13) Azt hiszem eddig csak félig értettem az Isten igéjét... de rávilágítottál a másik felére! Köszönöm! Csak így tovább az oldallal!