Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Az elme
 
Az almafa és a gyümölcse.
Tűrő elme – Értő elme – Félő elme
 
Tűrő: Csak tűrő elmével vagyok. Várakozom. Szeretetteljes állapotban vagyok. Várom, hogy szabad akaratodból eljuss hozzám. Én senkit nem siettetek, mindenki úgy jön, ahogy akar.
Szabad akaratodból jutsz el hozzám. Nincs erőszak, várakozás van.
Nincs gondolat csak figyelem - hol jártok.
 
Értő: Az értő elme már érti, miről beszélek. Csak értő elmével lehet érteni. Ez azt jelenti, hogy megérett az elméd a valóságra. Csak úgy érik meg, ha mindig az egyre figyelsz.
A figyelmed olyan, mint a nap sugarai rávilágít az elmédre és „megérleli”.
Ha már minden oldalról rávilágítottál, akkor értő az elméd.
Félő: Ha még csak egy oldalról világítottál rá az elmédre akkor „fél érett” akkor még érlelni kell. Hagyd, hogy a nap sugarai minden oldalról megérleljék. Ne félj! A fél-elem, félő elme elzárja magát a fénytől! Te zárod el magad a fénytől! Csak hagyd, hogy érleljen a napsugár, ne próbáld, emberi aggyal megérteni csak hagyd, hogy érjen az elméd.
Ha szép érett almát kaptál, akkor megeheted, és amikor megemészted, akkor jön fel a tudatba a tudott anyag. Meg kell tudni emészteni is, ez azt jelenti, hogy hozod fel önmagadból a dolgokat már értő elmével. Az emésztésnél szükség van a fizikai tudatra is.
A fizikai tudattal tudod megemészteni a dolgokat. Nehéz az emésztés akkor, ha nem értő elmével emésztesz. Ha meg van érve az elme akkor könnyű az emésztés, ha fél érett, akkor nehezebben emésztünk.
 
Jó étvágyat az érett elmédhez!
 
2010. 02. 06. 09:00
Chris
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.